Aquaszer

Gőzkabin

Mire jó a gőzkabin?

Gőzkabin

A gőzfürdő nemcsak relaxál és feltölti az embert energiával, hanem jó hatással van az egészségre és a szépségre is. A gőzfürdő nem ajánlott szívproblémában szenvedőknek, viszont javasolt azokban az esetekben, amelyeknél általános nedves hőkezelés lett kijelölve.

A kutatás eredményei azt bizonyítják, hogy a hőmérséklet és időtartam megfelelő megválasztása esetén a gőzfürdő a szaunához hasonlóan jó élettani hatásokat biztosít. Ez annak köszönhető, hogy a gőzfürdő nagyobb páratartalma kompenzálja a szaunánál alacsonyabb hőmérsékletet. A gőzfürdő nyújtotta élvezet és jótékony hatások nagymértékben a hőmérséklet helyes megválasztásától és megtartásától függnek. A gőzfürdőben az optimális hőmérséklet a keskeny 43-46°C-os sávban található. Ez a hőmérséklet tartomány nemcsak a legkellemesebb, hanem a legkedvezőbb is.

A gőzkabin, gőzfürdő használata fontos szerepet tölt be a feszült, fáradt izmok ellazításánál, sőt a fájdalomcsillapításban is, és általánosságban elmondhatjuk, hogy ez a kombináció megvalósítja a teljes testi és szellemi felfrissülést.

Gőzkabin

A gőzkabin segítségével könnyen leadhatjuk a felesleges kilóinkat is! Használata már magában súlycsökkenési folyamatokat indít el a testünkben, valamint nem megerőltető mozgásfoglalkozásokkal együtt alkalmazva a gőzkabin használata által lenyűgöző fogyási és erőnléti eredményeket érhetünk el. Az izzasztás segítségével történő fogyasztás, amely az egész edzéshez kapcsolódik, köztudottan régóta elismert módszer többek között a birkózóknál, de elmondhatjuk, majdnem minden sportágban, még úszás során is intenzíven izzadunk (s főleg utóbbit kevesen tudják). Az izzadás az immunrendszer legtermészetesebb serkentője, emellett vérkeringésünk fokozásával az anyagcsere folyamatok újra ideális mértékűvé válnak a hatékony zsírégetéshez.

Egy kellemesen eltöltött félóra alatt a gőzkabinban annyi folyadékot és energiát ad le testünk, mintha a tizenkét percet hegymenetben lefutottuk volna tornaórán. A gőzfürdő, gőzkabin használat nagymértékű előnye a bőrre gyakorolt igen kedvező hatásában rejlik. A nedves hő javítja a vérkeringést és alaposan tisztítja a bőrt úgy, hogy megnyitja a pórusokat és eltávolítja az elhalt hámsejteket. Az izzadás során a tág pórusokból jobban kiürülnek emellett a méreganyagok is.