Aquaszer

Sószoba

Sószoba

A sókabin a természetben megtalálható sóbarlang mesterségesen kialakított formája. Sókabinnal egyre több helyen találkozhatunk. A sókabin leginkább egy szaunához hasonlítható, annyi különbséggel, hogy nem a meleg, hanem a levegő összetétele segíti egészségünk megőrzését.

Sószoba

Nem újkeletű találmány a sóterápia, már évszázadok óta felfedezték, hogy a sóbarlangok jótékony levegőjének köszönhetően csökkennek az allergia, asztma és a tüdőbetegségek kellemetlen tünetei. A népi gyógyászatban is köztudott, hogy a sós levegő jótékony hatással van bőr- és légúti megbetegedések tüneteinek enyhítésére. A sóterápia során a légtérben jelen lévő só megköti az apró szennyező elemeket, így tisztítja a levegőt és csökkenti az allergia, asztma tüneteit. Belégzéskor a gyógyító sórészecskék elérnek a hörgőkig.

A só természetes antihisztamin, tisztítja a tüdőt, a hörgőket lágyítja, felbontja a viszkózus váladékot, nyálkát a tüdőben. A só szükséges a hurut és az arcüreg lerakódásainak felszakításához, és a sóterápiával közvetetten erősíthető az immunrendszer is.

A sóbarlang másik pozitív hatása a himalájai sótéglák narancsos színének köszönhető. A himalájai sótéglák erős színterápiás hatással bírnak: a hátulról megvilágított himalájai só barátságos, narancssárga fénye olyan biokémiai változást idézhet elő, amely elűzi a depressziót, pesszimizmust. A narancssárga a boldogság, öröm színe.

Kérje ingyenes, egyedi személyre szabott árajánlatunkat ide kattintva!